Pro? odmítám chlorellu Green Ways - 21-02-2016
Ob?as se mi ozv? n?jaký zoufalý prodejce chlorelly Green Ways a za?ne mi vnucovat jejich chlorellu. V?dy ho slu?n? odmítnu s tím, ?e tohle bych nedala ani svému psovi. Tím se urazí a za?ne m? posílat do pat?ii?ných míst a vyjmenovávat, co v?echno jejich chlorella umí, jak je skv?lá, nej?ist?í, nejú?asn?j?í a bla bla bla.... Tak jsem sepsala pár bod?, pro? chlorellu od Green Ways nepova?uji za tak ú?asnou, jak se o ní deal?i zmi?ují.
Pro odmítám chlorellu Green Ways
není dezintegrovaná - a...
Domácí nutella - 11-01-2016
?koda, ?e výrobce cpe do Nutelly samý palmový tuk. P?itom ji lze vyrobit mnohem lépe. Proto je lep?í si ji ud?lat rad?i doma a ze zdravých surovin.
Suroviny na 1 skleni?ku nutelly
200 g lískových o?ech?
1 l?íce kokosového oleje
2 l?íce javorového sirupu
2 l?íce kakaového prá?ku
1 l?i?ka vanilkového extraktu
?petka soli
V?echny suroviny rozmixujte do krémové konzistence. Chce to výkonný mixér. Pokud máte jen ten ty?ový, jako já, tak o?echy nejprv? rozm?ln?te pali?kou a teprve...
Tip na výlet: ?lapací drezíny - 04-01-2016
Skv?lý zá?itek nabízí ?lapací drezíny. Vybrala jsem dv? lokality, kam se i letos chceme podívat.
Ratí?kovice
V p?ípad? hezkého po?así si m??ete zap?j?it na hodinu ?lapací drezínu a projet tak 3 kilometry trat? kolem Ratí?kovic. Mimo ?lapacích drezínek lze také shlédnout prohlídku muzea Ve vagónu, které Vás seznámí s historií t??by lignitu na jihovýchodní Morav?. Více zde
Mst?tice
P?j?ují zde ?lapací drezíny pro 4 lidi (2 ?lapou, 2 se vezou) na kterých si m??ete projet starou zru?enou...
Vyvá?ený jídelní?ek I. - 01-12-2015
P?edstavte si, ?e jíte ideáln? a p?itom hubnete. Jak by mohl vypadat takový jídelní?ek? M??e být monotónní, proto?e na to organismus reaguje pozitivn?.
Jakmile vstanete, kopn?te do sebe vitamín C, nejlépe v p?írodní form?. A pak si naservírovat n?co z t?chto tip?:
Snídan? slaná:
1 krajíc celozrnného chleba + sýr nebo pomazánka (tu?áková, ?unkovo - tvarohová pomazánka, italská..). po snídani u?ijte bu? l?i?ku sirupu Euniké for Man / Woman nebo Euniké Red / Blue / Yellow
Snídan? sladká:
Ano, ani...
Tip na výlet: Prad?dovo d?tské muzeum - 04-11-2015
Chutím, v?ním i osobnostem Jeseník? je zasv?ceno nové d?tské muzeum Prad?dovo d?tské muzeum v Bludov? na ?umpersku v prostorách B?ezinova statku. Úst?ední expozici tvo?í dome?ky, ve kterých se mohou d?ti vcítit do role výprav?ího, hokyná?e ?i hospodského.
Muzeum nabízí náv?t?vník?m 600 metr? ?tvere?ních expozic v interiéru a 0,2 hektaru velké p?írodní d?tské h?i?t?, otev?eno je celoro?n?.
Nejatraktivn?j?í ?ást muzea tvo?í vesni?ka Prad?dovo s ?esti d?ev?nými dome?ky, nechybí mezi nimi nap?íklad...
Bulgur s ?esnekem, tu?ákem a teplou zeleninkou - 28-10-2015
Cibuli a ?esnek si oloupeme a nakrájíme na drobné plátky. Mezitím si rozeh?ejeme hlub?í pánev se l?ící olivového oleje. A? se olej rozpálí, restujeme cibulku se zelninkou. Bulgur va?íme v pom?ru 1:2 cca 15 minut, p?ebyte?nou vodu slejeme. P?idáme tu?áka, ?esnek a posypeme konopným semínkem. Ochutíme tro?kou solí.
Suroviny
bulgur 200 g
plechovka tu?áka ve vlastní ??áv?
mix zeleniny (há?ek, kuku?ice, baby karotka)
1 malá cibule
2 strou?ky ?esneku
1 l?íce olivového oleje
?petka mo?ské...
Podvod na majitele iPhon?! - 23-10-2015
Dnes mi p?i?el e-mail, který se tvá?í, ?e ode?el z iTunes a upozor?uje m?, ?e mé ID bylo pou?ito k nákupu alba. Vyzývá m?, ?e pokud ne?lo o mou koupi, abych tento nákup stornovala.
V?e se tvá?í na první pohled jako skute?né upozorn?ní od Applu, ale odkaz, který má údajn? vést na oficiální stránky, kde by m?l u?ivatel zru?it tansakci, vede na podvodnou stránku. Ta se op?t tvá?í jako od Applu, ale má jiný adresní ?ádek. A pokud tam zadáte své údaje, u? vás mají. Sd?líte tak svá velmi citlivá...
Domácí müsli ty?inka - 17-10-2015
Bez glukózy, konzervant? a hlavn? ?erstvé - takové jsou podomácku vyroené müsli ty?inky.
Ovesné vlo?ky spa?íme horkou vodou a slijeme tak, aby z?staly vlhké. P?idáme rozinky a necháme bobtnat v míse. Po nabobtnání p?idáme nasekané o?echy, su?ené ovoce, semínka nebo t?eba kousky ?okolády. Promícháme a nakonec do sm?si p?idáme roz?lehané vají?ko. Sm?s rozprost?eme na pe?icí papír a vlo?íme do trouby na 150 °C. Pe?eme asi p?l hodiny.
Pe?ený plát nakrájíme na ty?inky, které nakonec m??eme...
Jak a co správn? pít, kdy? samotná voda nechutná? - 16-10-2015
O pitném re?imu toho bylo napsáno mnoho. N?kte?í odborníci tvrdí, ?e ?e?i pijí málo, jiní zase zastávají názor, ?e se ?lov?k nesmí p?epíjet. Jak to ale tedy je?
Ideálním nápojem pro ka?dý den je skute?n? neslazená neperlivá voda.
Pokud Vám chu? vody p?ijde mdlá, m??ete si do ní p?idat plátek citronu, pomeran?e nebo grepu. Citrusy toti? dodají vod? nejen krásnou v?ni a chu?, ale také ?istí sliznice Va?eho t?la a obohatí ji o vitamín C.
Pít byste m?li po malých dávkách b?hem celého dne,...
Jak ud?lat pravý socialistický vla?ák? - 07-10-2015
Pro? byl vla?ák jistota? Mohla za to závazná ?eskoslovenská státní norma pro studenou kuchyni, podle kterých se vla?ák musel p?ipravovat na celém území ?SSR stejn?. Socialistický recept na vla?ský salát se skoro vyva?uje zlatem. Na jeho p?íprav? v?bec nic není.
POSTUP P?ÍPRAVY - suroviny jsou na výsledných 10 kg salátu
1. Brambory 3500 g
2. Salám ?unkový 2280 g
3. Okurky sterilizované 900 g
4. Hrá?ek sterilizovaný bez nálevu 200 g
5. Celer ko?enový 320 g
6. Mrkev 480 g
7. Ho??ice plnotu?ná 200...